Sunday, May 2, 2010

Outstation 2 mlake

ari rabu ari 2...
supervisor LI : "awak kene g mlake...bulih dop?"
aku : "ok jer...xdop hal boh...bile nok g?"
supervisor LI : "ari jumaat pagi kene g. jadi pagi jumaat siap lalu r barang2 baju sume. bawok g kije time 2."
aku : "bereh"
supervisor LI : "tapi awok kene blaja mekap la"
aku : "haaa...ooo...ok2..."

time 2 terpk la mende la kene wat kat mlake nih...pe yang de kat mlake 2...shooting filem pe?xkan nak g mekapkan erra fazira kot...

ari khamis
membe sepejabat : "ko kene g mlake kan sok."
aku : "aah...der per ek kat sane"
membe sepejabat : "g shooting la"
aku : "ooo"

xtau lagi shooting tok pe time 2...ari jumaat pagi 2 tros siap2 barang n g keje bawak beg yang berisi baju untuk 3 ari...kol 10 pagi gerak dari office...pastuh sampai kat teluk mas g makan kat kedai...da makan tros g smayang jumaat...

da smayang tros g studio boss kat teluk mas 2 jugak...time 2 g setting tempat studio 2...setup video cam...pasang tabir balakang...pasang lighting...pastu rileks2 sampai la malam...

da malam 2 der cikgu math sek rendah datang...ooo...baru aku tau...upenye nak wat video tok tv pendidikan...yang nak kene mekap 2 cikgu2 laki je...takat letak bedak skit2 kasi jangan minyak or peluh pada muka x pantulkan cahaya kat kamera...

kat c2 banyak gak la blaja pasal camne nak shooting...der bunyik gangguan dari lua je kene la cut n buat alik smule...time ngah shooting ley tahan la panas coz lighting equipment menghasilkan haba yang tinggi...pastuh bilik tol2 terkurung coz nak kasi video 2 clear...background 2 kaler ijau tapi bile da edit nanti ley r tuka back ground 2 nampak cam dalam keaadaan dalam office ke...patut r dak2 nih amek gamba kat jalan raya la, kat dalam mall la...mende 2 sume nak jadikan background tok movie 2...
makan kenyang woo kat mlake...siap g kedai roti pusing2...kalo sesape g telok mas memang jumpe r kedai roti terbang2...nih real punya...bukan tipu2...syiok gak...may b nex week dapat g perlis lak...huhu...heaven tol dapat jalan2 nih...makanan sume ditanggung...

(ayat kat dialog 2 edit2 ikot pe yang terlintas dalam otak 2...kalo der yang trase sori ek...)

2 comments:

. yumiko shinju . said...

bile nk mekapkan kite ni ?

sliper_jepun said...

hehehe...
x reti...